Sari la conținut

Anchetă la IPJ Brașov, după dezvăluirile polițistului Marian Godină

Marian Godină este cunoscut în mediul online pentru postările amuzante în care relatează întâmplări de la locul de muncă. Luni seară, agentul a povestit că pe 8 februarie a suspendat permisul şi a amendat un şofer care nu acordase prioritate la trecerea de pietoni. În maşina oprită se afla şi Luana Minea, director al Crucii Roşii Braşov, membru al Consiliului Judeţean din partea PSD şi membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. În aceeaşi zi, spune poliţistul, a fost chemat în birou de superiorul său.

 „Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. (...) Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică - n.r.) şi ți-a făcut reclamație”, povesteşte Marian Godină că i-ar fi spus superiorul. Reclamaţia la adresa sa a fost înregistrată două zile mai târziu, pe 10 februarie. Luana Minea spune că nu ar fi intervenit în niciun fel la şefii poliţistului.

Luana Minea, membru ATOP Braşov: „N-am sunat pe nimeni, n-am cerut nimănui să se ia vreo măsură împotriva lui Godină. Da? Am vorbit, dar într-o şedinţă ulterioară”.

În reclamaţia scrisă, femeia susţine că agentul nu s-a prezentat şi a fost nepoliticos. Marian Godină o contrazice cu înregistrarea audio a momentului.

Poliţist M. Godină: Contestaţia se face în 15 zile, la Judecătoria Braşov. Aici aveţi dovada cu care mai circulaţi 15 zile.

Şofer: Las' că mergem întâi la şeful tău, dacă nu aţi vrut să înţelegeţi...

Poliţist M. Godină: Eu v-am zis unde se face contestaţia.

Şofer: Cum vă cheamă?

Poliţist M. Godină: Godină. Poftiţi! Sănătate! O zi bună, la revedere!

Poliţistul spune şi că şefii săi l-au pus în situaţii umilitoare şi în alte ocazii. Dă ca exemplu o discuţie în care şeful poliţiei Braşov i-ar fi cerut să renunţe la comentariile sale de pe internet.

Reprezentanţii instituţiei au emis un simplu comunicat de presă, în care susţin că fondul problemei îl constituie, de fapt, comportamentul poliţistului, dar nu fac niciun fel de referire la situaţiile umilitoare în care l-ar fi pus pe Marian Godină.

Cătălin Gherasim, psiholog: „Este un mod prin care îmi arăt şi eu punctul de vedere, dacă nu pot să o spun altfel, pentru că poate sunt mai mic în grad sau în funcţie”.

Disputa dintre poliţistul braşovean şi superiorii săi a ajuns şi la urechile conducerii IGPR, care a trimis o comisie să facă o anchetă.

Marian Godină nu a făcut obiectul controlului demarat la IPJ Brașov. Acest control a vizat lămurirea aspectelor semnalate în spațiul public. După efectuarea primelor verificări de către Direcția Control Intern din I.G.P.R. a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.  

Convocarea premierului în Parlament să dea explicaţii despre ce face Fiscul în cazul televiziunilor familiei Voiculescu. Şi mai ales despre cazul poliţistului-scriitor Godină care a supărat pe cine nu trebuie. Iată ce au vorbit în seara asta Cosmin Prelipceanu şi Moise Guran, la Jurnalul de Seară.

Posted by Jurnalul de Seară on Tuesday, February 16, 2016