Anchetă: Probele de sânge ale unui poliţist prins în stare de ebrietate la volan s-au pierdut la Spitalul de Urgenţe din Iaşi

Data publicării:
Politia rutiera 6294289-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

O anchetă a fost declanşată la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce probele de sânge ale unui poliţist prins beat la volan nu mai sunt de găsit. Anchetatorii susţin că este posibil ca un cadru medical să fi sustras probele. Când a fost oprit în trafic, ofiţerul de la Biroul de Investigaţii Criminale avea o acoolemie de 0,92 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

Anchetatorii audiază acum toţi medicii şi asistentele care erau de gardă în ziua recoltării probei biologice. Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon” au pus la dispozitie şi înregistrările video din seara incidentului.

După recoltare, probele biologice sunt duse la laborator, iar de acolo rezultatele ajung la medic şi, în cele din urmă, sunt transmise poliţiei. În acest caz, când au constatat că prima probă a dispărut, medicii i-au recoltat poliţistului un nou set de analize, însă la multe ore după ce acesta fusese prins beat la volan, aşadar probele nu pot fi folosite. Cu toate acestea, la dosar există rezultatul dat de aparatul etilotest, probă ce nu poate fi contestată în instanţă.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus de asemenea declanşarea unei anchete interne pentru a se stabili dacă şoferul a comis şi abateri disciplinare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri