Anchetatori: Principesa Irina vindea bere şi mâncare mexicană la luptele de cocoşi

Data publicării:
principesa irina1-1

Ea a fost filmată de doi informatori sub acoperire în timpul luptelor de cocoşi, care sunt ilegale în Statele Unite. Informatorii autorităţilor purtau echipament de înregistrare audio şi video.

Ei s-au infiltrat printre spectatori la luptele de cocoşi pentru a putea să cumpere echipamentul necesar acestui sport sângeros şi să aştepte luptele. Aşa s-a descoperit că principesa Irina şi soţul ei, John Walker, vindeau alcool şi mâncare în pavilionul unde aveau loc luptele.

Anchetatorii care au percheziţionat ferma, săptămâna trecută, au descoperit şi 24 de arme de vânătoare, puşti şi pistoale în dormitoare, birouri şi chiar în băi. În plus, au mai descoperit şi 24 de plante de canabis.

Pe numele principesei Irina şi a soţului său au fost formulate 12 capete de acuzare, iar pentru fiecare dintre ele riscă o pedeapsă de cinci ani.

Procurorii îi acuză că timp de aproape un an între 2012 şi 2013 au organizat lupte între cocoşi, interzise în Statele Unite.

Cocoşii aveau ataşate de picoare cuţite, iar lupta nu se termina până ce unul dintre ei nu murea.

Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.

Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Cei doi au pledat nevinovat la toate acuzaţiile.

Casa Regală a României a dat un comunicat în care şi-a arătat speranţa că prezumpţia de nevinovăţie va funcţiona. Principesa Irina este cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, „așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri