Andrei Chiliman a fost reținut de DNA

Data publicării:
413441 174932395966542 1026867085 o

Foto: Facebook

Actualizare 23.01. Andrei Chiliman a părăsit sediul DNA Ploiești și își va petrece noaptea în arestul Poliției din Câmpina.

Actualizare 20.35. S-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele lui Andrei Chiliman. El este acuzat de abuz în serviciu. Mâine se va propune arestul preventiv pentru edilul Sectorului 1. 


Actualizare 19.45. Omul de afaceri Gheorghe Boeru a fost de acord să colaboreze cu anchetatorii. Acesta le-a spus procurorilor DNA că la primarul sectorului 1 ar fi ajuns aproximativ două milioane de euro.


 

Actualizare 15.55. Andrei Chiliman a ajuns la DNA Ploiești, unde urmează să fie audiat de procurori. El a refuzat să dea declarații presei. Întrebat dacă se teme că va fi reținut, edilul a răspuns scurt: „Nu”.


Actualizare 15.41. Andrei Chiliman a participat la Bruxelles la ceremonia de acordare a premiului Roger Léron 2015, pentru contribuția adusă la dezvoltarea surselor de energie durabilă în UE.

Primarul Sectorului 1 a fost unul dintre cei patru nominalizați la câștigarea premiului, alături de reprezentanți ai Austriei, Suediei și Irlandei. Câștigătorul premiului a fost desemnat reprezentantul Austriei, în cadrul unei ceremonii organizate marți, 16 iunie, a.c., la Palatul Academiilor, din Bruxelles, și la care a participat și primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman”, se arată într-un comunixat al primăriei de sector.

Citiți și: 

Ludovic Orban, despre Andrei Chiliman: Vom aplica prevederile statutare, indiferent cum se numește membrul PNL
De la fotoliul de parlamentar, la cel de primar. Cine este Andrei Chiliman

Actualizare 15.18. Primarul Andrei Chiliman, revenit dintr-o deplasare la Bruxelles, a fost ridicat de polițiști și dus la audieri imediat ce cursa aeriană a aterizat pe aeroportul Otopeni.


Actualizare 12.20: Ancheta care îl vizează pe Andrei Chiliman a pornit de la un denunț făcut de omul de afaceri Gheorghe Boeru. El a ajuns în urmă cu câteva zile la DNA Ploiești în dosarul în care este vizat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Procurorii spuneau atunci că Gheorghe Boeru știa de ilegalitățile comise de cumnatul premierului, iar omul de afaceri a ales să colaboreze cu procurorii și le-a spus că inclusiv bani din buzunarul lui, sub formă de mită, au ajuns la primarul sectorului 1.

Potrivit surselor judiciare, Andrei Chiliman încasa 10% din valoarea contractelor. Gheorghe Boeru primea în schimb lucrări de anvelopare a clădirilor și lucrări de reparare a drumurilor.

Citiți și
REPORTAJ Digi24. Suspiciuni de corupție - Uniunea Europeană întrerupe plăţi către România
Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în dosarul „Cumnatul”
Interceptări în dosarul lui Iulian Herțanu. Sunt menționați Victor Ponta și Crin Antonescu

Ancheta procurorilor DNA vizează anveloparea mai multor blocuri din acest sector, spun surse judiciare.

Procurorii DNA caută mai multe documente în birourile din primărie, asta pentru că Andrei Chiliman este suspectat de trafic de influență, într-un nou dosar. Potrivit surselor, mai multe persoane din anturajul primarului, dar chiar și Andrei Chiliman, ar fi obținut beneficii de la mai mulți oameni de afaceri care erau interesați să câștige diverse contracte.

Lucrările plătite din bani publici ar fi de anveloparea unor blocuri, lucrări de canalizare și repararea de drumuri.

Deocamdată nu a fost făcut public prejudiciul din acest dosar.

Patru persoane urmează să fie duse la DNA Ploiești pentru audieri, printre care și primarul Andrei Chiliman. Anchetatorii urmează să descindă și la locuința acestuia.

DECLARAȚIA DE AVERE A LUI ANDREI CHILIMAN


Comunicatul DNA:

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2006 – 2015.

În cursul zilei de 18 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații, situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri