ANI: Consilier local din comuna Corbii Mari nu poate justifica peste 630.000 de euro

Data publicării:
bani 3 1

 

ANI precizează că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe nejustificate, în valoare de 2.671.664,95 de lei (aproximativ 630.000 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Tudor Dorobanţu, în primul mandat (2008 - 2012) de consilier în cadrul Consiliului Local al Comunei Corbii Mari, din judeţul Dâmboviţa.

Tudor Dorobanţu mai deţine, începând cu data de 9 ianuarie 2006, funcţia de secretar general al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe Agrostar.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite în cazul lui Dorobanţu în primul mandat de consilier local.

Totodată, urmarea a faptului că acesta nu a menţionat în declaraţiile de avere înregistrate la Agrostar şi în declaraţia de avere depusă la Primăria Comunei Corbii Mari împrumuturile contractate în anul 2011 de la diverse persoane fizice, au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 326 din noul Cod penal al României.

Având în vedere aspectele menţionate mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 326 din noul Cod penal.

Potrivit sursei citate, Tudor Dorobanţu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Tudor Dorobanţu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri