ANI: Stolojan - fals în declaraţii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

Citiți și: Theodor Stolojan: Sunt surprins, voi verifica dacă am omis acţiunile la TRANSGAZ

ANI a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în acest caz.

Citiți și: Marian Vanghelie, după decizia ANI: „Îl voi da în judecată pe Horia Georgescu”

Primarul Sibiului Klaus Iohannis (PNL) se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Citiți și: Klaus Iohannis consideră acuzațiile ANI ca fiind nefondate

Preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicușor Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, întrucât a fost simultan şi reprezentant al judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC RAJA Constanţa.

Preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu (PNL) se află în stare de incompatibilitate din  29 mai 2009, deţinând simultan şi şefia Consiliului Judeţean şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu, conform Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al CJ Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între Consiliul Judeţean şi firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.


Aristotel Căncescu

- preşedintele Consiliului Judeţean Braşov din anul 2000;

- în incompatibilitate din 29 mai 2009 - a ocupat simultan funcţia de preşedinte al CJ Braşov şi pe cea de reprezentant al Judeţului Braşov în Adunarea Generală a Acţionarilor S. C. APĂ CANAL S. A. Sibiu;

- vicepreşedinte PNL.

Florin Aurelian Popescu

- fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în perioada 2008 - 2012;

- deputat PDL;

- este acuzat de conflict de interese pentru că a acordat contracte de 228.070 euro firmei la care a fost asociat;

Klaus Iohannis

- primarul Sibiului;

- incompatibilitate - din 30 aprilie 2009 a ocupat funcţia de primar, a reprezentat municipiul în Adunarea Generală a Acţionarilor S. C. APĂ CANAL S. A. Sibiu, iar din 5 august 2010 a reprezentat municipiul Sibiu în Adunarea Generală a S. C. PIEŢE S. A.;

- prim-vicepreşedinte PNL;

Marian Vanghelie

- primarul Sectorului 5;

- avere nejustificată de 180.000 de euro;

- 2008 - 2011 - a realizat venituri salariale de 253.199 de lei şi a cheltuit 1.040.445 lei;

Nicuşor Constantinescu

- preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa;

- incompatibilitate - în perioada iunie 2008 - martie 2009 a ocupat simultan funcţia de preşedinte al CJ Constanţa şi funcţia de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S. C. RAJA S. A. Constanţa.

Theodor Stolojan

- deputat în Parlamentul European;

- fals în declaraţii - nu a menţionat în declaraţiile de avere de la 25 mai 2012 acţiunile deţinute la TRANSGAZ Mediaş, în valoare de 94.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri