APĂRARE. Cristian Cioacă le cere procurorilor s-o caute pe Elodia printre persoanele amnezice sau cu dizabilităţi

Data publicării:
cristian 20cioaca 20mediafax-44310
În 2014, fostul polițist Cristian Cioacă fusese condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu. Foto: Captură Digi24

Printr-o cerere a avocatei sale, Maria Vasii, poliţistul Cristian Cioacă recomandă procurorilor să audieze persoanele care „au fost implicate în relaţii intime cu soţia sa pentru a se observa dacă aveau vreun mobil în a determina dispariţia sau suplimarea vieţii sale”, dar şi pe deţinutul Nicu Pîrleţeanu care ameninţat o judecătoare de la Curtea Constituţională, relatează Mediafax.

Cristian Cioacă a înaintat, în 12 ianuarie, o cerere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de administrare de probe în dosarul în care este cercetat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, având în vedere că ar fi apărut „împrejurările noi din cauză”, respectiv cele declarate de martorii audiaţi în ultima perioadă.

Cercetat în detenție

Deşi cadavrul Elodiei Ghinescu nu a fost găsit, judecătorii au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă, în urma rezultatelor ADN, expertizelor asupra probelor prelevate din locuinţa conjugală, comunicate de specialişti la sfârşitul anului trecut.

În cererea de administrare de probe, Cristian Cioacă cere procurorilor să facă adresă către Poliţia Română pentru a se comunica „dacă au fost găsite cadavre neidentificate de femei cu date de identificare compatibile cu datele soţiei sale, pe întreg teritoriul României în perioada de timp cuprinse între lunile august 2007- decembrie 2012 şi care au fost soarta acestor cadavre”.

Totodată, polițistul le cere anchetatorilor să facă adresă la Patriarhie pentru a li se comunica dacă soţia sa se află în vreo mânăstire, arată Mediafax.

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, a fost arestat, în 5 decembrie 2012, de către Curtea de Apel Bucureşti, și este cercetat în stare de detenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri