Apelul în dosarul privatizării ICA a început cu o amânare. Dan Voiculescu nu a venit la Curtea de Apel

Data publicării:
dan voiculescu mediafax-5

Actualizare 10.15. Procesul în care preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a contestat condamnarea de la cinci ani de închisoare a început cu o amânare. Liderul conservator a fost singurul acuzat care nu s-a prezentat la termenul de astăzi.

________________

Curtea de Apel București trebuie să reia astăzi procesul în care Dan Voiculescu a fost acuzat că și-a folosit influența de lider al Partidului Conservator pentru a obține în interes personal terenurile care au aparținut Institutului de Cercetări Alimentare.

În acest fel, el ar fi adus un prejudiciu de 60 de milioane de euro statului.

De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat în acest dosar și de spălare de bani, faptă pentru care, de altfel, a fost condamnat în septembrie 2013 de Tribunalului București.

Prin aceeași decizie a instanței, a fost menținut și sechestrul pe o locuință a lui Dan Voiculescu, dar și pe suma de 15 milioane de lei, depusă într-un cont pe numele acestuia.

În urma intrării în vigoare a noului Cod Penal, decizia pe care o va pronunța Curtea de Apel București la finalul apelului va fi una definitivă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri