Are Tudorel Toader susţinerea PSD la moţiune? Liviu Dragnea: Vedem miercuri!

Data publicării:
tudorel-toader-reuniune-jai-inquam-ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Tudorel Toader l-a evaluat pe ministrul Justiţiei, după doi ani de mandat, iar concluziile au fost numai pozitive. În momentul în care jurnaliştii l-au întrebat despre protestele magistraţilor sau despre Ordonanţa 7, ministrul i-a ameninţat că nu le va semna cererile de acreditare. Tudorel Toader s-a autoevaluat în 85 de pagini, postate pe site-ul Ministerului Justiţiei, iar în declaraţia de presă a vorbit numai despre obiective şi realizări.

Reporter: Ce notă v-aţi da, domnule ministru, şi ce notă credeţi că v-ar da societatea?

Tudorel Toader: Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitarile de reacreditare, în masura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit voi acţiona în consecinţă, va rog aşadar să respectaţi.

Reporter: Aţi promis la începutul mandatului că faceţi conferinţe săptămânale.

Tudorel Toader: Vă rog să respectaţi.

Reporter: Ar trebui să avem ocazia să punem întrebări.

Tudorel Toader: Ştiu.

Aşa a reacţionat Tudorel Toader la finalul evalurii, pe care şi-a făcut-o singur, în momentul în care jurnaliştii i-au pus întrebări despre măsurile controversate luate în cei doi ani de mandat.

Reporter: Nu aţi spus nimic despre nemulţumirile magistraţilor, Ordonanţa 7.

Tudorel Toader: Nu fac parte din raportul de evaluare.

Aproape 40 de minunte, cât a prezentat sinteza propriului său raport de activitate, Tudorel Toader a vorbit despre obiective.

Tudorel Toader: „Am încercat în cei doi ani de zile ca prin activitatea desfăşurată să punem în centrul activităţii cetăţeanul. Subiect pe care am să vă invit şi probabil nu peste mult timp să-l observaţi pus în aplicare se referă la cartierul pentru justiţie. Lucrăm la proiectul de hătărâre de guvern pentru declanşarea coridorului de expropriere”.

Propria evaluare a ministrului Justiţiei vine în contextul în care toate parchetele din România sunt nemulţumite de Ordonanţa care schimbă Legile Justiţiei şi nici măcar sprijinul politic al lui Tudorel Toader nu mai este cert.

Reporter: Să aibă emoţii Tudorel Toader pentru moţiune?

Liviu Dragnea: Nu ştiu. Nu pot să vă răspund pentru că nu ştiu.

Reporter: Are susţinerea grupului PSD în continuare?

Liviu Dragnea: Vedem miercuri!

În cei doi ani la conducerea ministerului Justiţie, Tudorel Toader a modificat Legile Justiţiei în ciuda recomandărilor MCV, a promovat legea recursului compensatoriu, i-a evaluat pe Laura Codruţa Kovesi şi pe Augustin Lazăr şi a cerut revocarea lor din funcţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri