Arest la domiciliu pentru Dan Șova

Data publicării:
Dan Sova iesire penintenciar Inquamphotos Octav Ganea


ACTUALIZARE 16.00. Dan Șova a părăsit arestul Poliției Capitalei, după ce instanța supremă a decis ca senatorul să fie plasat în arest la domiciliu. 

Sentinţa nemulţumeşte ambele părți. Procurorii fac apel şi cer arest după gratii. Avocaţii au atacat deja decizia şi cer eliminarea oricărei măsuri privative de libertate în cazul parlamentarului. Dan Şova nu recunoaşte nimic din faptele pentru care este inculpat. Potrivit DNA, ar fi primit 100.000 de euro ca să ajute o casă de avocatură să obţină un contract plătit de stat.  

ACTUALIZARE 14.22. Instanța supremă a decis ca senatorul Dan Șova să fie plasat în arest la domiciliu. 


După o oră de interogatoriu, Dan Şova a părăsit încătuşat sediul DNA. A fost dus în arestul Poliţiei Capitalei pentru a fi luat în custodie, iar apoi la instanța supremă unde se judecă cererea de arestare formulată de procurori.

Dan Șova este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu

În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, inculpatul Bălan Mihai, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”, spun procurorii DNA.

Contractul ar fi fost încheiat ilegal, susţin procurorii. Directorul Cet Govora, Mihai Bălan, cercetat şi el pentru abuz în serviciu în acest dosar, susţine că a fost obligat de Dan Şova să semneze contractul. Anchetatorii spun că jumătate din sumă, adică 5.000 de euro lunar, ar fi ajuns la Şova, care i-ar fi folosit pentru a plăti ratele la casa cumpărată de la social-democratul Cristian Rizea.

Procurorii spun că, în calitate de avocat, Dan Şova a încasat ilegal onorarii de 660.000 de euro și 1,8 milioane de lei de la centrala de energie termică de la Govora. Cele două contracte au fost încheiate în condițiile în care CET Govora avea contract cadru de asistență juridică încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați „Șova și Asociații”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri