Arestat şi apoi pe drumuri. Horia Georgescu nu a fost primit iniţial la arest pentru că lipsea mandatul de încarcerare

Data publicării:
Horia Georgescu RETINUT-2

„Din proprie iniţiativă am venit să facem procedura de încarcerare Se pare că domnul Georgescu a fost mai rapid decât un fax, un sistem electronic, s-a prezentat la arest, dar nu există mandat. De îndată ce va exista acest mandat de încarcerare, vom veni tot de bunăvoie”, a explicat situaţia avocatul său, Cristian Ene.

Directorul demisionar al ANI a stat, ieri, aproape nouă ore în sala de judecată.

Horia Georgescu: „Mi-am făcut apărarea alături de avocaţii mei, aştept decizia judecătorului şi o voi respecta, indiferent care va fi aceasta, iar în continuare voi contribui la aflarea adevărului ori de câte ori DNA mă va chema pentru a lămuri toate aspectele sesizate”.

Horia Georgescu ar fi aprobat, în calitate de membru în comisia de despăgubiri a ANRP, alături de alte opt persoane, despăgubiri supraevaluate în trei dosare.

Actele ar fi fost semnate fără să fie măcar citite.

Investigatorii DNA au pornit ancheta după ce au fost sesizaţi de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Informaţiile primite de procurori au fost întărite, conform unor surse judiciare, de denunţurile făcute de beneficiarii despăgubirilor ilegale, dar şi de Dorin şi Alin Cocoş.

Procurorii spun că tatăl şi fiul nu sunt deloc străini de activitatea comisiei din Autoritatea pentru Restituiri. Dorin Cocoş ar fi câştigat milioane de euro de la Stelian Gheorghe, omul de afaceri pe care l-a ajutat să obţină o despăgubire supraevaluată cu peste 60 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri