Sari la conținut

Arhiepiscopul Tomisului scapă de controlul judiciar

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat după ce ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, scapă de controlul judiciar. Decizia magistraţiilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă, informează news.ro.

Teodosie la ICCJ Inquam Photos Octav Ganea (3)

Arhiepiscopului Tomisului / Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

ICCJ a menţinut, astfel, decizia Curţii de Apel Constanţa de revocare a controlului judiciar în cazul Arhiepiscopului Tomisului.

IPS Teodosie a spus, marţi, la sosirea la ICCJ, că uneori nu poate ajunge la cursuri, fiind obligat să se prezinte la poliţie sau în instanţă ca urmare a controlului judiciar, iar studenţii au de suferit. "De ce să sufere studenţii? Abia aştept să se lămurească şi aştept deznodământul acestui proces care durează de mai bine de un an şi care este îngăduit de Dumnezeu pentru a se vedea că nu numai cu vinovăţie poţi fi adus, ci şi cu nevinovăţie", a afirmat arhiespiscopului Tomisului.

DNA a cerut ca IPS Teodosie să rămână sub control judiciar deoarece poate influenţa martorii din acest dosar, care urmează să dea declaraţii la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu şi Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi Aurelian Ştefan, la data faptei tot mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tentativă la aceleaşi infracţiuni.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

Pe aceeași temă