Sari la conținut
News Alert

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată

Aristotel Căncescu este arestat preventiv.

Alături de el au mai fost trimiși în judecată deputatul Ion Diniță, fostul administrator public al județului Brașov, Radu Ispas, oamenii de afaceri Gabriel Bâgiu, firma Canaris SRL și alte șase persoane.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Aristotel Căncescu ar fi eliminat câştigătorul unei licitaţii pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov, ca să atribuie contractul unei firme apropiate, la o valoare mult mai mare.

19 milioane de euro este suma despre care anchetatorii spun că Aristotel Căncescu intenţiona să o redirecţioneze către firma unui apropiat de-al său. În acest scop, el a dezavantajat o firmă care câştigase licitaţia pentru reabilitarea acestei clădiri care aparţine Spitalului Judeţean.

Anchetatorii susţin că actele adiţionale încheiate între Consiliul Judeţean şi firma lui Ion Diniţă i-au adus acestuia aprope 90 de milioane de lei în plus faţă de contractul iniţial. În 2006, Consiliul Judeţean a încheiat un contract de concesiune, pentru lucrări de reparaţii, salubrizare şi deszăpezire a drumului dintre Rupea şi Racoş. Valoarea contractului a fost de 9,7 milioane de lei, bani care ar fi trebuit să intre în conturile firmei deputatului Ion Diniţă. În realitate, însă, braşovenii au plătit peste 100 de miloane de lei pentru întreţinerea acestui drum.

Şi lucrările pentru reabilitarea terenului de sport al Colegiului Andrei Şaguna au fost supraevaluate.

4,5 milimetri este grosimea suprafeţei sintetice montate pe terenul de sport al colegiului de către firma Ramb. În realitate, contractul prevedea ca acest material să aibă 10 mm. Diferenţa i-ar fi adus firmei foloase necuvenite de aproape 200.000 de lei.