Aristotel Căncescu, președintele CJ Brașov, a fost reținut

Data publicării:
Aristotel Cancescu 06.10 - MEDIAFAXFOTO

 

MediafaxFoto

Actualizare 23:40: În același dosar, Radu Ispas, administratorul public din CJ Braşov, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a fost lăsat în liberate.


Procurorii anticoruptie spun că Aristotel Cancescu ar fi semnat contracte pentru care instituția pe care o conduce ar fi plătit și de 10 ori mai mult decât ar fi fost normal. Iar un beneficiar important al acestor contracte este firma deputatului conservator Ion Diniţă.

În această dimineață, procurorii au descins la sediul Consiliului Județean Brașov și la domiciliile președintelului CJ, Aristotel Căncescu, și a vicepreședintelui CJ, Mihai Pascu. Cei doi sunt suspectaţi de fapte de corupție în achiziții publice. 

Aristotel Căncescu nu şi-a mai făcut publică declaraţia de avere din 2012

„E vorba de un raport al Curţii de Conturi făcut acum doi ani”, a spus Aristotel Căncescu în această dimineață.

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, este vizat direct de această anchetă. Procurorii spun că acesta ar fi atribuit ilegal zeci de contracte de utilitate publică mai multor firme conduse de apropiaţi ai săi. Anchetatorii au percheziţionat biroul şi vila lui Aristotel Căncescu. Un alt oficial al Consiliului judeţean care a fost vizitat de procurori este vicepreşedintele Mihai Pascu.

Este vorba de două contracte din 2008 - 2009 din ceea ce văd şi din ceea ce mi-au prezentat organele de anchetă, cu mult înainte ca eu să fiu vicepreşedinte. Un contract de drumuri şi unul de terenuri de sport”, a spus Mihai Pascu.

Şi firmele deputatului Ion Diniţă au fost perchiziţionate. Procurorii spun că multe dintre contractele vizate de anchetă au fost atribuite cu dedicaţie societăţilor controlate de liderul conservatorilor din Braşov. Sunt atât contracte pentru întreţinerea, repararea ori construirea unor drumuri, cât şi pentru reabilitarea unor clădiri-monument. Toate au fost parafate între anii 2009-2012.

Una dintre firmele deputatului Ion Diniţă, SC GOTIC SA, a încheiat în ultimii şapte ani nu mai puţin de 70 de contracte cu primării din Braşov sau Consiliul Judeţean. Toate apar în declaraţia de interese a parlamentarului, 43 dintre aceste contracte au fost încheiate exact în perioada vizată de anchetă. Procurorii susţin că adaosul practicat de firma deputatului în relaţia cu CJ Braşov este, în unele contracte, şi de 1000 la sută.

Aristotel Căncescu susţine că este o victimă a luptei politice: „Tocmai acum în campanie electorală am fost adus aici. Ne-am făcut datoria”, a spus el la intrarea în sediul DNA Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri