Audiere Kovesi. Siegfried Mureșan: PSD nu a reușit să convingă nici măcar comuniștii din PE

Data actualizării: Data publicării:
siegfried muresan cropuit

Laura Codruța Kovesi a trecut prin cea mai importantă etapă a procesului de selecție pentru funcția de șef al Parchetului European și „a câștigat ca la handbal în fața candidatului francez”, spune europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

Etapele de ieri și azi din Parlamentul European sunt cele mai importante etape în procesul de alegere a procurorului european. A fost transprent, deschis. Am văzut foarte clar cât de mulți oameni au urmărit această etapă. În plus, d-na Kovesi a fost considerată de către comitetul de selecție format din 12 experți candidatul cel mai potrivit. Azi a câștigat ca la handbal în fața candidatului francez”, a spus Siegfried Mureșan la Digi24.

În opinia sa, Consiliul va ține cont de poziția PE și a experților. „Trebuie să o desemneze rapid, până la finalul lunii martie, drept primul procuror șef european”, a spus el.

Siegfried Mureșan a spus că mai mulți europarlamentari au spus, după audierile de ieri, că au văzut în Kovesi „un candidat onest, bine pregătit, capabil să lucreze sub presiune”.

„Au mai votat-o colegi verzi, colegi din ALDE, tot grupul conservatorilor, iar ieri până și un comunist francez a spus: că am fost expuși unei campanii de dezinformare. PSD nu a reușit să convingă nici măcar comuniștii din Parlamentul European”, a spus Mureșan.

„Dna Kovesi a fost procuror, care s-a luptat cu corupții din România, iar în România, principalul partid de guvernământ are un infractor condamnat, recidivist, în fruntea partidului. Lumea a înțeles foarte repede că Viorica Dăncila și Tudorel Toader sunt cu infractorii și de aceea încearcă să discrediteze candidatul român. Au votat împotriva intereselor României”, a spus Mureșan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri