Augustin Lazăr, despre decizia CCR: Ancheta va continua

Data publicării:
augustin lazar agerpres crop

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus, referitor la decizia Curții Constituționale de ieri, că așteaptă motivarea deciziei și că ancheta de la Ministerul Public va continua, deoarece „este sesizat în legătură cu aspectele penale ale problemelor cu fapte penale concrete și persoane concrete, prin urmare Ministerul Public nu va face evaluări ale legalității sau oportunității unor acte”. 

„Strict ne cantonăm la aspecte penale care țin de competența Ministerului Public. Ancheta va continua pentru că procurorul este obligat să afle adevărul cu referire la persoanele, faptele și împrejurările în care au fost comise aceste acte”, a spus procurorul general înainte de ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorii CCR au decis, ieri, că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește anchetarea de către DNA a modului în care a fost elaborată Ordonanța de Urgență 13. Sesizarea a fost ridicată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Decizia CCR a venit  în aceeași zi în care DNA a clasat o faptă din dosarul privind OUG 13 şi a trimis cauza la Parchetul instanţei supreme pentru continuarea cercetărilor pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual, prezentarea de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi de probe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri