Augustin Lazăr a vorbit despre delegarea lui Kovesi pe o funcţie în cadrul Parchetului General

Data actualizării: Data publicării:
lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a spus că ia în calcul posibilitatea de a o delega pe Laura Codruţa Kovesi pe o funcţie din cadrul Ministerului Public, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri ca fosta şefă a DNA să îşi continue activitatea la DIICOT Sibiu, unde a lucrat până în anul 2006. După câteva ore a fost făcut și un anunț oficial în acest sens.

lazar kovesi inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actualizare: Fosta şefă a DNA va ocupa o funcţie în cadrul Ministerului Public.  Va fi procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.


„Procurorii care îşi încheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem”, a declarat Lazăr la ieşirea din sediul CSM, întrebat dacă ia în calcul delegarea Laurei Codruţa Kovesi pe o funcţie în Ministerul Public.

Secţia pentru procurori a CSM a decis miercuri ca Laura Codruţa Kovesi să îşi continue activitatea de procuror la DIICOT Sibiu, unde avea un loc rezervat, ea plecând de acolo în anul 2006, când a fost numită procuror general.

La şedinţă, care s-a desfăşurat în absenţa Laurei Codruţa Kovesi, au luat parte ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general Augustin Lazăr.

Sursa: News.ro

Citește și: Culisele revocării lui Kovesi. Cum a căzut Iohannis în capcana întinsă de Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri