Sari la conținut

Augustin Lazăr: „Să desfiinţăm DNA, cum spun unii? Nu, să susţinem cadrul legal care este făcut”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, că sistematizarea şi standardizarea actelor infracţionale în orice domeniu reprezintă o trăsătură de profesionalizare.

170223_BILANT_DNA_augustin lazar_2016_65_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Cei care au făcut studii de criminologie pot să observe faptul că a lucra sistematic într-un domeniu infracţional este o caracteristică de profesionalizare infracţională. Prin urmare sistematizarea şi standardizarea actelor infracţionale în orice domeniu este o trăsătură de profesionalizare. Şi atunci ce trebuie să facem? Să desfiinţăm DNA cum spun unii? Nu, să susţinem cadrul legal care este făcut, să susţinem instituţiile care trebuie să verifice acest cadru legal, care trebuie să monitorizeze cadrul legal, să luăm măsuri preventive pentru ca oamenii să fie educaţi şi să aibă un minim de cunoştinţe, un minim de trăsături morale - că nu e voie să bagi mâna unde nu se cuvine - şi că trebuie să ne facem fiecare datoria în mod corect, să fim integri, să educăm oamenii”, a spus Lazăr, potrivit Agerpres.

El a participat la dezbaterea cu tema „Corupţia în sistemul public de sănătate - analiza cauzelor DNA soluţionate de instanţă prin hotărâri de condamnare rămase definitive în perioada 2015 -2017”.

Pe aceeași temă