Austria anunță că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european

Data actualizării: Data publicării:
160504_kovesi_10_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Austria va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european, a anunțat, vineri, Josef Moser, ministrul austriac de Justiție, prezent la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

JOSEF MOSER - TUDOREL TOADER - INQUAM- OCTAV GANEA
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Josef Moser a declarat, răspunzând unei întrebări a Televiziunii publice austriece, că în Comisia Coreper din cadrul Consiliului Uniunii Europene, Austria va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european, anunță TVR.  

La reuniunea informală a consiliului JAI, care are loc vineri la Palatul Parlamentului, participă miniștrii de Justiție din Uniunea Europeană, comisarul european pentru Justiție, dar și experți în justiție din statele membre UE.

Ministrul Tudorel Toader a anunțat că pe agenda discuției se află subiecte legate de consolidarea garanțiilor statului de drept, consolidarea spațiului de libertate, securitate și justiție din Europa.

„Avem astăzi, toată ziua, 3 teme mari, pe care le vom dezbate, și anume: modalitățile de cooperare, de evoluție, în domeniul justiției civile și comerciale, în al doilea rând probele electronice și garantarea drepturilor, libertăților fundamentale, protecția persoanei față de infracționalitatea cibernetică și, în al treilea rând, evoluția cooperării judiciare în materie penală”, a subliniat ministrul Justiției.

Joi, Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, a anunțat că o sprijină pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

„Competențele doamnei Kovesi sunt dincolo de orice îndoială, este predestinată pentru această funcție. Îmi pot imagina că Germania și Franța ar putea ajunge la un compromis și ar găsi o soluție de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat și o solicitare ministrului român al Justiției de a se situa și de a sprijini candidatul român, pentru că este un candidat care are șanse și care este candidat la o funcție înaltă europeană și care ar fi practic oprit, înfrânat de propriii săi oameni”, a spus Krichbaum.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri