Averea lui Dan Voiculescu

Data publicării:
voiculescu intact

Cel mai nou complet de judecată din dosarul ICA este şi cel care a dispus sechestrul pe mare parte din averea lui Dan Voiculescu. Astfel, familia Voiculescu nu poate înstrăina 3 hectare si jumatate de teren din cartierul Băneasa, baza de agrement din aceeaşi zonă, aproximativ 10 milioane de acţiuni la Compania de Cercetări Aplicative şi investiţii, şi 5.300 de acţiuni la Grupul Grivco.

„E foarte bine (cu sechestru – n.r.)”, spunea Dan Voiculescu în urmă cu o lună.

Averea lui Dan Voiculescu nu mai este la vedere pentru că nu mai are o funcţie publică. Potrivit Top 300 Capital, aceasta a scăzut drastic după măsurile de sechestru impuse de instanţe şi problemele cu justiţia pe care le-a avut în ultima perioadă. Dacă în 2012 era estimată la 1 miliard şi jumătate de euro, editorii de specialitate susţin că averea omului de afaceri ar fi în prezent de "numai" 360 de milioane de euro.  

Verdict final în procesul ICA

La capătul a aproape şase ani de judecată, ziua de vineri, 8 august, marchează punctul final în procesul ce vizează privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Este momentul în care Dan Voiculescu află sentinţa în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată. Procurorii cer o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru omul de afaceri, în timp ce pedeapsa dată de prima instanţă a fost de cinci ani de închisoare cu executare. Decizia de vineri este definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri