Averi de sute de milioane de euro puse sub sechestru

Data publicării:
ciocanel

Înainte să vadă de unde provin banii şi ai cui sunt, judecătoarea Camelia Bogdan a reuşit să-l enerveze pe Dan Voiculescu în sala de judecată. Hotărâtă, a dispus să fie pus sechestru pe mare parte din averea sa.

Astfel, familia Voiculescu nu poate înstrăina 3,6 hectare de teren în cartierul Băneasa din Capitală, baza de agrement din aceeaşi zonă, aproape 10 milioane de acţiuni la Compania de Cercetări Aplicative şi investiţii, şi peste cinci mii de acţiuni la Grupul Grivco. Condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare, Dan Voiculescu are o avere estimată la aproape 340 de milioane de euro.

Cu bagajul pregătit, Dan Adamescu a fost arestat preventiv. Ar fi mituit doi judecători de la Tribunalul Bucureşti în schimbul unor decizii favorabile în dosarele sale, spun procurorii DNA. Dar bătăi de cap i-a dat şi un alt dosar. Un conflict juridic cu o companie a statului. Astfel, CNADNR i-a făcut plângere, iar instanţa a decis să-i pună sechestru şi lui pe o parte din avere.

Până la finalizarea acelui proces, magistraţii i-au blocat 20 de milioane de euro, din cei 900, la cât este estimată averea sa. Dan Adamescu a făcut bani din imobiliare, media şi asigurări.

Într-un alt dosar, procurorii DIICOT spun despre cel mai bogat român – Ioan Niculae – ar fi încercat prin nişte tertipuri să îşi scoată averea de sub sechestru. Totul, cu ajutorul celor mai importante femei din viaţa sa. Fosta soţie, iubita şi fiica sa ar fi primit proprietăţi şi acţiuni de la firmele sale.

Sechestru a fost pus pe o proprietate din centrul Capitalei, un teren şi o clădire, dar şi pe o locuinţă din Zimnicea, cu terenul aferent. Aceeşi măsură a fost luată şi în cazul unor părţi sociale deţinute de cel mai bogat român. Averea lui Ioan Niculae este estimată la peste un miliard de euro.

El este urmărit penal pentru că ar fi luat gaze prea ieftine de la compania de stat Romgaz şi a produs un prejudiciu de 130 de milioane de euro, conform anchetatorilor. Doi foşti miniştri ai Economiei au ajuns şi ei în dosar: Varujan Vosganian şi Adriean Videanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri