Aviz favorabil pentru arestarea lui Gheorghe Coman, deputatul PC acuzat de luare de mită. „Justiția să își facă datoria”

Data publicării:
52b40e4495f9cfb93a000001-1

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, urmează să convoace plenul în 27 decembrie, pentru a vota ridicarea imunității lui Gheorghe Coman.

Deputatul PC a spus că este nevinonat și că așteaptă ca justiția să își facă datoria.

„Eu eram la cumpărături chiar în centrul orașului și acolo a venit ca să vorbească cu mine, dar nu știu ce. El tot insista să îmi dea o sumă de bani care eu nu am fost de acord. M-am suit în mașină și am plecat. Îl cunosc de cinci zile pe acest om. N-am idee de ce voia să îmi dea bani, fiindcă îl cunoașteam foarte bine, am fost cu el și la șprițuri, ca să zic așa”, a spus Gheorghe Coman.

Deputatul a comentat și votul Comisiei Juridice și a spus că nu s-a gândit să demisioneze, pentru că nu este vinovat: „Votul este clar, foarte bine, nu e problemă, mă voi supune justiției”.

Întrebat de ce a spus, conform interceptărilor, că peste o lună PNL nu va mai fi la guvernare, Gheorghe Coman a răspuns: „Cred că am spus, dar cred că eram la șpriț”.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit bani pentru a-l menţine în funcţie pe şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău. În momentul în care au intervenit anchetatorii, parlamentarul a fugit cu maşina. A fost prins la Ploieşti 12 ore mai târziu.

Numele lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, dar și cel al Mariei Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, și cel al lui Dan Voiculescu sunt menționate în interceptările din dosarul deputatului PC Gheorghe Coman.

Într-un an de mandat, Gheorghe Coman nu a luat niciodată cuvântul în plen, cu excepţia depunerii jurământului. El a votat cu „DA” proiectul de lege prin care se acordă superimunitate parlamentarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri