Avocat: Alexander Adamescu, pus în libertate de o instanţă din Londra până la soluţionarea cererii de extrădare

Data publicării:
alexander adamescu-2

"Instanţa încă nu s-a pronunţat pe cererea de extrădare în privinţa lui. Este o pronunţare cu privire la starea lui de libertate până la judecarea extrădării, care va fi undeva în toamnă”, a declarat Cătălin Breazu, avocatul lui Alexander Adamescu.

Decizia instanţei a fost luată la aproximativ 24 de ore după ce poliţiştii londonezi l-au ridicat pe Alexander Adamescu, în timpul unei conferinţe legate de abuzul autorităţilor române prin emiterea mandatelor de arestare preventivă.

"Persoana la care faceţi referire a fost depistată de poliţiştii din Londra seara trecută. Este o activitate care s-a realizat ca urmare a unui schimb de date şi informaţii între Poliţia Română, Direcţia Naţională Anticorupţie şi autorităţile britanice. La acest moment, persoana este în custodia Poliţiei din Londra, urmează procedura de extrădare”, declara, marţi, şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu.

Bogdan Despescu spunea că cetăţenia germană a lui Alexander Adamescu nu ar trebui să complice extrădarea suspectului în România.

”Persoana în cauză va fi prezentată instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, urmând a se dispune cu privire la extrădare”, a adăugat Despescu.

Cătălin Breazu, avocatul familiei Adamescu, preciza, legat de informaţiile potrivit cărora Alexander Adamescu, căutat pentru a fi arestat într-un dosar al DNA şi prins la Londra, că acesta "nu s-a ascuns în Londra, ci a informat autorităţile engleze că se află la dispoziţia lor".

"Alexander Adamescu nu este cetăţean român şi locuieşte în Marea Britanie", preciza avocatul familiei Adamescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri