Avocat: Fostul sindicalist Liviu Luca, în greva foamei de 12 zile

Data publicării:
liviu luca agerpres

Avocatul lui Liviu Luca, Ioan Georgescu, a declarat că fostul lider sindical este în greva foamei de 12 zile, din cauza condiţiilor în care a fost ţinut în Penitenciarul Rahova.

liviu luca agerpres
FOTO Agerpres

"La Penitenciarul Rahova, unde a fost transferat de câteva ori pentru participarea la proceduri judiciare, a fost cazat în condiţii inumane, într-o cameră cu bolnavi de hepatită C cronică, a fost cazat într-un spaţiu de 18 metri pătraţi, cu opt sau zece persoane, deci într-un spaţiu mai mic de doi metri pătraţi de persoană. Nu i s-a spus cât va fi ţinut acolo, în condiţiile în care avea medicamentele la Penitenciarul Mărgineni (unde îşi execută pedeapsa, n.r.), nu i se administrau medicamente, deşi suferă de câteva boli cronice şi pentru acestea este dependent de medicamente”, a adăugat Georgescu, pentru News.ro.

Acesta a mai spus că a trimis, vineri, un memoriu la Avocatul Poporului, iar de mai mult timp a formulat cereri către conducerea Penitenciarului Rahova şi directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), la care nu a primit nici un răspuns până acum, urmând să formuleze şi o plângere la CEDO, pentru condiţiile de detenţie.

Fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca execută din 22 iulie, la Penitenciarul Mărgineni, pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul privind devalizarea companiei PSV, fosta Petromservice. În acelaşi dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase ani şi două luni de închisoare, iar fostul director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare.

Liviu Luca a mai fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti, tot pentru delapidarea PSV Company.

Tribunalul Prahova, instanţă la care a fost trimis dosarul în care Liviu Luca şi foşti şefi din compania Petromservice sunt acuzaţii de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi constituire de grup infracţional, a trimis dosarul înapoi la procurorii DIICOT, pentru corectarea unor neregularităţi din rechizitoriu. După remedierea deficienţelor, procurorii au trimis din nou dosarul la Tribunalul Prahova, în octombrie.

Potrivit procurorilor, în perioada 2005 - 2009, Liviu Luca a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat Zizi Anagnastopol, director economic al firmei PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) la data faptei, Sorin Mihai şi Gheorghe Şupeală, foşti directori generali, Gheorghe Stan, director economic al firmei Edilconst SA, şi Radu Florea, director general al societăţii, urmărind să obţină fonduri materiale din patrimoniul PSV Company, care au fost folosite pentru construirea “Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti” situat în localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, în beneficiul lui Luca, prejudiciul produs fiind de aproximativ 15 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...