Avocat: Liviu Dragnea avea o soluție aproape sigură prin care scăpa de executare

Data publicării:
liviudragnea protejat de jandarmi dupa o audiere la dna
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Avocatul Adrian Toni Neacșu, cel care le-a reprezentat pe Bombonica Prodana și pe Olguța Șefu în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, susține că președintele PSD avea o soluție prin care putea scăpa de închisoare, dar a refuzat-o, relatează MEDIAFAX.

"Liviu Dragnea avea o soluție aproape sigură prin care scăpa de executare. Fapta reținută în sarcina dumnealui este definiția prin excelență a traficului de influență politică, adică aceea fapta prin care, prin folosirea funcției de conducere dintr-un partid, se creează un avantaj patrimonial (salarii nemeritate) unor terțe persoane. I s-a prezentat această variantă. Din păcate, schimbarea încadrării juridice în această faptă, care ar fi fost prescrisă și astfel ar fi scăpat, nu a fost acceptată, chiar de dumnealui, ca varianta de apărare", scrie apărătorul, pe Facebook.

Avocatul arată că acesta este singurul său motiv de nemulțumire în ceea ce privește strategiile din dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care fosta soție a lui Liviu Dragnea a fost achitată.

"E singurul meu motiv de nemulțumire în ce privește strategiile de apărare în acest dosar, în care Bombonică Prodan a fost achitată curat și va primi banii înapoi pe care deja i-a achitat drept prejudiciu iar Șefu Olguța a primit 1 an cu suspendare, de la cei 3 inițiali, fiind achitată pentru abuz în serviciu (ele fiind clientele mele). În rest, din acest dosar rămân cu lămurirea la CCR a definiției abuzului în serviciu, a constatării nelegalitatii completelor de 5 judecători și poate, vom vedea, și a nelegalitatii completelor nespecializate. Dosar greu, dar frumos și motivant", completează Adrian Toni Neacșu.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Şi fostul director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, a rămas cu condamnarea din prima instanță, de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

În dosar, judecătorii au mai decis condamnarea Olguței Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea lui Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, la un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicușor, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu, la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloș, la data faptelor funcţionar public în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, la 3 ani cu suspendare, dar și condamnarea lui Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, la 3 ani cu suspendare.

În cazul fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, magistrații au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

Hotărârile în dosar au fost luate cu 4 voturi ”pentru” și 1 vot ”împotrivă”, un judecător opinând separat că se impune rejudecarea procesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri