Avocata lui Gigi Becali susţine că în cazul clientului său există "pericol iminent de paraplegie"

Data publicării:
52c8a80e95f9cffd7b000000

Gigi Becali a fost adus, miercuri dimineaţă, de la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, unde are loc un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale, conform Mediafax.

Becali s-a prezentat în faţa magistraţilor purtând, ca şi la termenele anterioare, un guler cervical, el cerând instanţei să admită solicitarea de întrerupere a pedepsei. Acesta a mai spus că la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toţi concluzionând că intervenţia chirurgicală este iminentă.

„Când cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, între care şi medicul Ciurea, care este cel mai mare din România, arată că dacă nu se face operaţia este pericol de paralizie, nimeni nu mă poate obliga să fac această intervenţie la un doctor pe care îl vor instituţiile statului”, a spus Becali în faţa instanţei.

Omul de afaceri a mai afirmat că 10-20 de persoane care au suferit intervenţii similare în ţară au rămas paralizate şi că el nu vrea să păţească acelaşi lucru.

De asemenea, avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, a cerut instanţei întreruperea executării pedepsei, deoarece, conform expertizei medico-legale, omul de afaceri suferă de o afecţiune gravă şi are nevoie de intervenţie chirurgicală, aceasta neputând fi făcută în sistemul penitenciar.

Ea a precizat că nu există opinii contradictorii în expertiza medico-legală şi că cei doi medici specialişti care au întocmit raportul au avut aceeaşi opinie.

Avocata a mai spus în instanţă că va depune plângere penală împotriva medicului şef al Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi făcut anumite recomandări pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie să le facă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri