Avocatul Elenei Udrea: „Confruntările au demontat în întregime acuzațiile procurorilor”

Data publicării:
udrea si avocatul la dna - 7266326-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga-1

ACTUALIZARE 20.28. Avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, a fost reţinută de procurorii anticorupţie. Ea este acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA.


ACTUALIZARE 18.00. Declarațiile lui Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea:

Confruntările au demontat în întregime acuzațiile procurorilor. S-a demonstrat că tot ce s-a adus până acum în spațiul public sunt doar impresii, păreri, artificii ale unora care sunt acuzați în dosar. Am întrebat: ne puteţi spune ora la care v-aţi întâlnit? Nu îmi aduc aminte. Când v-aţi întâlnit? În prima parte a zilei. La prânz sau în a doua parte a zilei? Nu îmi aduc aminte. Ne puteți spune cum arăta geanta? Îmi aduc aminte doar că era de culoare închisă. Era sport, era rucsac, era geantă diplomat? Nu îmi aduc aminte”, a relatat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, despre confruntările cu denunțătorii. 


ACTUALIZARE 15.05. la DNA a fost adusă şi Laura Voicu, avocatul Alinei Bica.

Ea a fost ridicată de pe stradă şi adusă la sediul DNA. 

Laura Voicu este acuzată de favorizarea infractorului, dar nu în ce o priveşte pe Alina Bica. Mai exact, Laura Voicu ar fi trimis un fals avocat la DNA pentru a-i reprezenta o clientă cercetată pentru fapte de corupţie. Bărbatul s-ar fi legitimat cu un document emis de Baroul de Avocaţi, dar după ce procurorii au cerut mai multe amănunte, a recunoscut că nu face parte din Baroul Bucureşti, ci din Baroul Constituţional, un for nerecunoscut oficial. 

La această oră, Elena Udrea este confruntată cu Gheorghe Nastasia, fost secretar general al ministerului.

Între timp, s-au încheiat confruntările dintre Elena Udrea şi Ştefan Lungu şi, respectiv, Ana Maria Topoliceanu.

ACTUALIZARE 9:50 Elena Udrea a fost adusă la DNA. Fostul ministru a coborât din mașina Poliției încătușată.


ACTUALIZARE 9:40 Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții și prietenă bună cu Elena Udrea, a ajuns la sediul DNA. Foarte probabil, ea se va afla față în față cu Elena Udrea, care a cerut o confruntare cu toți denunțătorii din dosarul Gala Bute. Fostul ministru speră că va demonstra astfel că denunțătorii au mințit pentru a obține avantaje în ceea ce privește regimul juridic.

În celebrele fotografii de la Paris apărute în campanie, Elena Udrea a fost surprinsă alături de Alina Bica și de Ana Maria Topoliceanu. Aceasta din urmă este și ea urmărită penal în dosarul Gala Bute, dar nu a fost arestată.


Elena Udrea a cerut în repetate rânduri să fie confruntată cu cei care au denunţat-o. Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea comunica în urmă cu mai multe zile „circuitul denunțurilor”:

Circuitul denunţurilor:
• Adrian Gărdean depune denunţ împotriva lui Ştefan Lungu şi a lui Gheorghe Nastasia.
• După ce a fost acuzat, Lungu o denunţă pe Ana Maria Topoliceanu şi îl pomeneşte şi pe Tudor Breazu.
• Acuzată de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunţ împotriva Elenei Udrea şi îl presează pe Tudor Breazu să declare, la rândul său, împotriva lui Udrea. 
• Breazu neagă afirmaţiile lui Topoliceanu şi demonstrează cu probe presiunile la care a fost supus.
• După denunţul lui Gărdean, Nastasia neagă, iniţial, acuzaţiile, pentru ca, apoi, să depună un denunţ împotriva Elenei Udrea.

Concluzie: denunţurile împotriva lui Udrea au venit abia după ce Topoliceanu şi Nastasia au fost puşi sub acuzare. În realitate, odată prinşi, aceştia au vrut, în mod fraudulos, să plaseze vina mai departe.

Aceasta se află în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul "Gala Bute" pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită şi abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri