Avocatul Elenei Udrea: Sunt zero șanse să fie extrădată

Data actualizării: Data publicării:
veronel radulescu avocat elena udrea

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat joi că sunt „zero șanse” ca Elena Udrea să fie extrădată. El a refuzat să spună din ce bani trăiește fostul ministru în Costa Rica, având în vedere că are sechestru pe avere.

„Este posibil să se dispună și o măsură preventivă pe perioada soluționării cererii de extrădare. Sperăm să fie doar una de supraveghere”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul din România al Elenei Udrea.

Întrebat ce șanse sunt Elena Udrea și Alina Bica să fie aduse în România pentru a-și ispăși pedeapsa, el a răspuns că „după opinia mea, una personală, șansele sunt zero”.

„Fiica Elenei Udrea este cetățean costarican, iar legea de protecție a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinții ei, de asta vă spuneam că șansele sunt zero”, a adăugat el.

În ceea ce privește sursele de venit din Costa Rica, având în vedere că are sechestru pe avere, avocatul fostului ministru a refuzat să răspundă.

„În privința Alinei Bica, din câte știu eu, condamnată pentru o infracțiune privind favorizarea infractorului, știu că această infracțiune nu-și are corespondență în legislația din Costa Rica. Ca atare, nu poate fi pusă în aplicare. Este și o prevedere în convenția internațională semnată de Costa Rica”, a mai spus Rădulescu.

El a menționat că fetița Elena Udrea „în acest moment se află în grija bunicii ei, mama doamnei Udrea, și a tatălui, Adrian Alexandrov la domiciliul lor din Costa Rica”.

Întrebat de ce tocmai au acum cele două au fost arestate, Rădulescu a răspuns doar că „asta este cea mai bună întrebare, am să mă abțin să dau un răspuns”.

Anterior, avocatul Elenei Udrea a povestit la Digi24 cum a decurs arestarea clientei sale și a Alinei Bica.

Citiți și: 

VIDEO. Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica. Ce șanse sunt să ajungă în România - reacții, opinii, interpretări

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri