Avocatul lui Gigi Becali a făcut cerere de graţiere pe numele finanţatorului Stelei

Data publicării:
Gigi Becali

Daniel Ionaşcu a spus că, în cursul acestei săptămâni, Becali a solicitat echipei de avocaţi cu care lucrează că facă o cerere de graţiere, pentru a fi depusă la Preşedinţie.

Avocatul a precizat că a întocmit cererea, iar aceasta i-a fost prezentată lui Gigi Becali. Acesta a adăugat că cererea trebuia semnată de mama lui Gigi Becali şi depusă de familia acestuia la Preşedinţie.

„Cel mai probabil că Gigi Becali sau un membru al familiei acestuia a transmis cererea la Preşedinţie", a mai spus Ionaşcu.

Gigi Becali îşi execută în continuare pedeapsa la Penitenciarul Jilava, după ce conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer într-o altă unitate să fie reanalizată după finalizarea dosarelor pe care le are la instanţele din Capitală.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă, pe motiv că relaţiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate". Avocatul preciza că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali şi conducerea penitenciarului ar fi sancţiunea de a nu mai participa la activităţi sportive şi culturale, pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii.

Are de executat trei ani şi jumătate de închisoare

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza".

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, recursul urmând să fie judecat la 1 octombrie. Decizia a fost atacată cu recurs şi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsă de un an, pe motiv că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri