Sari la conținut

Avocatul Olguței Vasilescu: Dosarul nu are legătură cu Adrian Mititelu 

Avocatul a mai precizat că edilul neagă toate acuzațiile și că poate proba că toate materialele folosite în campania electorală au fost obținute prin mijloace legale. 

Doamna primar este în stare de reținere. S-au formulat acuzații pe două coordonate: în legătură cu campania electorală există trei oameni de afaceri, unul dintre ei este o rudă cu un candidat în campania electorală, care susțin că au furnizat materiale pentru această campanie. Suntem optimiști pentru că putem proba că tot ceea ce s-a utilizat în campanie a fost legal. Nu este vorba de o luare de mită ci de o folosire a influenței față de oamenii de afaceri în campania electorală. Ce a fost utilizat are acoperiră scriptică. Unul dintre cei care susține a solicitat anumite lucruri și a fost refuzat de doamna primar. În privința spălării de bani se susține că acești bani au fost folosiți ulterior în camapnie. Susținerea clientei mele este că nu au existat astfel de sponsorizări în context nelegal. A fost chemată pentru prima dată, s-au adus la cunoștințe acuzațiile”, a spus Radu Marinescu. 

Mai există o acuzație formulată împotriva doamnei primar care este calificată ca fiind o luare de mită care presupune că ar fi creat-o. Nu este vorba despre nicio sumă de bani care ar fi ajuns la doamna primar. O asociație din Craiova, nonprofit, a dorit să realizeze renovarea unor fațade de bloc în contextul în care fațadele din centrul orașului erau deteriorate la un nivel foarte mare. Doamna primar este acuzată că a solicitat unor oameni de afaceri din primărie să sprijine demersurile acestui ONG care erau făcute în interes public. La acest moment nu există și nu ni s-a adus la cunoștință că s-ar fi realizat vreun profit material pentru doamna primar și categoric nu s-au folosit fonduri publice în acest sens”, a adăugat Radu Marinescu.  

Lia Olguța Vasilescu a fost reținută pentru 24 de ore, iar procurorii vor cere arestarea preventivă a acesteia.

Acuzațiile aduse de procurori se referă la sponsorizări pentru campania electorală din 2012. Potrivit DNA, mai mulți oameni de afaceri „au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”.

Au fost obținute astfel „donații” de peste 135.000 de euro, cu care s-au realizat materiale electorale și au fost organizare spectacole pentru campania Liei Olguța Vasilescu, potrivit DNA. „Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

O altă acuzație se referă la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguța Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virați prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu.