Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat în spital. Starea sa de sănătate s-a agravat

Data publicării:
oprescu-1

 

Avocatul Poporului a declarat că fostul primar poate face oricând un infarct.

Membrii comisiei spun că în arest nu există condiţiile medicale, aparatură de care un bolnav de inima şi diabet are nevoie.

"Riscurile sunt foarte mari şi nu ştiu cine şi-ar putea asumă un asemenea risc. Am văzut că în seara aceasta şi medicii dânsului merg în vizită. Recomandarea noastră este mai concretă şi palpabilă. Legea prevede că instituţiile vizate sunt obligate să ţină seama de urgenţă de aceste recomandări. Sperăm că se va înţelege exact despre ce este vorba şi că este o situaţie care impune o acţiune de urgenţă", a spus Victor Ciorbea.

"Am avut acces la fişa medicală a domnului Oprescu care a fost întocmită în cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este că este vorba despre o persoană cu o patologie încărcată înalt susceptibilă de a provoca o boală cardiovasculară. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmărite în timp. Concluzia este că în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică trebuie urmărit şi deferit unei secţii de cardiologie", a spus un membru al comisiei.

Un alt membru al comisiei a precizat că în afară de faptul că Sorin Oprescu nu a ajuns să îşi facă analizele recomandate de medicii de la spitalul Sfântul Ioan au fost şi alte aspecte care nu erau în regulă.

"Regimul alimentar nu este adecvat. Persoanele private de liberatate sunt dependenţe de pachetele pe care le primesc. Este o problema care aduce o atingere sănătăţii persoanelor", a punctat acesta.

„Nu ne pronunţăm că e vinovat sau nu”, a adăugat Victor Ciorbea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri