Băiatul care a incendiat în decembrie 2021 un bloc din Constanța a fost condamnat. Ce pedeapsă a primit

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la un bloc din constanta
Incendiu uriaș la un bloc din Constanța. Focul a izbucnit în parcare. FOTO: Captură Digi24

Adolescentul care în urmă cu aproape un an a incendiat un bloc din Constanța, lăsând pe drumuri zeci de familii, a fost condamnat. Magistrații Judecătoriei Constanța au decis ca minorul să fie internat într-un centru de detenție pentru 3 ani și 4 luni.

El este acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare. 

În decembrie anul trecut, adolescentul a provocat un incendiu în urma căruia 94 de apartamente și 37 de autoturisme au fost distruse de flăcări.

Decizia magistraților nu este, însă, definitivă și poate fi contestată în 10 zile.  

În noaptea de 15 spre 16 decembrie 2021, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a afectat mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

În noaptea în care s-a petrecut incendiul, băiatul de 15 ani se afla împreună cu un prieten mai mic cu doi ani, care a fost lăsat în libertate. În parcarea subterană de unde a izbucnit focul, anchetatorii au găsit un recipient cu o substanță inflamabilă. Atât el, cât și prietenul său în vârstă de 13 ani, lăsat în libertate, au recunoscut, la audieri, că s-au jucat cu focul.

Înainte de a fi prezentat instanței cu propunere de arestare, băiatul de 15 ani a fost examinat de comisie medicală, care a decis că avea discernământ în momentul în care a aprins cu un chibrit mai multe recipiente pline. 

Minorii au fost identificați și duși la audieri după ce polițiștii au analizat imagini de pe camere de supraveghere în care se vedea cum doi băieți fug din parcarea subterană a blocului, iar la scurt timp după aceea a avut loc o explozie.  

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri