Bărbat ucis pentru 30 de lei. Suspecții au fost prinși după mai bine de trei luni

Data actualizării: Data publicării:
25.09.2018 foto 2 reconstructie faciala

Anchetatorii au reușit să-i găsească pe suspecții principali în cazul unei crime petrecute la începutul lunii august, în Oradea. Un bihorean de 42 de ani și un minor de 16 ani, din Sibiu, sunt acuzați că au ucis un bărbat de la care au furat 30 de lei și l-au aruncat în Crișul Repede. Victima a fost găsită o lună mai târziu în barajul din cartierul Ioșia.

Cadavrul victimei a fost observat pe 3 septembrie, dimineața, de un orădean care se îndrepta spre locul de muncă.

„La data 03.09.2018 ora 07:08, martorul K.I., prin SNUAU 112, a sesizat faptul că în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv la Barajul CET CHEMP din mun. Oradea, str. Corneliu Baba, (...) a observat în bazinul de acumulare plutind cadavrul unei persoane cu identitate necunoscută”, a transmis Maria Cotrău, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Anchetatorii au scos cadavrul la suprafață și, pentru că bărbatul era de nerecunoscut din cauză că a stat atât timp în apă, a fost nevoie de reconstituire facială realizată de criminaliștii din Oradea și de cei din București.

Procurorii au început imediat cercetările pentru omor și au cerut ajutorul populației pentru identificarea victimei, însă fără să precizeze inițial că este vorba despre o crimă.

Pe 20 noiembrie, un bihorean de 42 de ani, unul dintre cei doi suspecți în uciderea bărbatului, a fost reținut pentru 24 de ore. Atât acesta, cât și minorul de 16 ani implicat în acest caz au fost arestați a doua zi pentru 30 de zile.

„Există probe potrivit cărora inculpaţii au săvârşit infracţiunile de omor calificat, constând în aceea că la începutul lunii august 2018, în timp ce se aflau sub podul rutier ce face legătura între strada Ovid Densușianu și strada Podului, din Oradea, respectiv pe malul stâng al râului Crișul Repede, au lovit cu pumnii și picioarele victima în scopul deposedării de suma de 30 lei, iar apoi, după ce au legat-o la gură și i-au legat mâinile la spate, au aruncat-o în râul Crișul Repede, victima decedând prin înec”, se arată în comunicatul Parchetului Bihor.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri