Bărbatul care a provocat accidentul din centrul Capitalei: Eram drogat, dar nu voiam să omor pe nimeni

Data actualizării: Data publicării:
sofer

Bărbatul care a provocat un accident, sâmbătă, în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Dacia, a fost externet și dus la audieri. El s-a apărat în fața jurnaliștilor și a spus că nu a vrut să omoare pe nimeni, așa cum a susținut soția lui în fața procurorilor.

Actualizare - 15:10 Potrivit informațiilor Digi24, permisul de conducere al șoferului care a provocat accidentul de pe bulevardul Dacia este emis în Liban, iar presupunerile anchetatorilor sunt ca acel carnet de conducere este unul fals.


Dragoş Bârligea a fost externat duminică de la Spitalul Floreasca, unde s-a aflat sub pază, el fiind scos cu cătuşe la mâini și escortat la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, unde urmează să fie audiat, informează News.ro.

Întrebat de jurnalişti dacă consumase droguri înainte de producerea accidentului, bărbatul a confirmat: „Da, eram drogaţi şi eu, şi ea”.

El a mai spus că drogurile i-au dat „starea de tensiune şi agitaţie”, dar că nu intenţiona să omoare pe nimeni: „N-am avut intenție”.

De asemenea, el a spus că mergea cu viteză pentru că așa îi plăcea soției.

Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, pe bulevardul Dacia, unde Dragoş Bârligea, aflat la volanului unui autoturism BMW, a lovit trei maşini. Martorii spun că el a intrat cu viteză foarte mare în intersecţie, a lovit cele trei maşini, apoi a ieşit din autoturism lovindu-şi soţia şi ameninând-o cu moartea. „Striga la ea că o omoară. Se băteau cu picioarele, cu pumnii, tăvălindu-se pe jos”, a spus un martor. De asemenea, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a lovit cu capul geamul unui taximetru oprit la semafor.

Soţia şoferului le-a spus poliţiştilor că bărbatul consumase cocaină şi că o ameninţase cu moartea, el provocând intenţionat accidentul. Ea a mai spus că bărbatul o lovea frecvent, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, când a luat-o la bătaie în maşină şi a ameninţat că o omoară. 

Bărbatul a fost calmat abia după intervenţia poliţiştilor locali şi dus la Spitalul Floreasca, unde a fost internat sub pază, refuzând să dea declaraţii anchetatorilor.

Alte patru persoane rănite în accident au fost preluate de ambulanţe şi duse la spitalele Elias şi Floreasca.

De asemenea, permisul auto găsit de poliţişti asupra şoferului este eliberat în Liban, fiind luată în calcul ipoteza că documentul este falsificat, astfel că anchetatorii vor face verificări pentru a stabili autenticitatea acestuia.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care face cercetări pentru infracţiunea de tentativă de omor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri