Bărbatul care l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu a fost arestat

Data publicării:
finul lui mircea basescu

Poliţiştii l-au reţinut vineri seară pe Marius Constantin, după ce l-au prins în flagrant primind 10 mii de euro de la fratele preşedintelui, chiar în biroul acestuia. Potrivit unor surse, acesta i-ar fi cerut naşului său 280 de mii de euro pentru a nu dezvălui presei că Mircea Băsescu a primit, de-a lungul timpului, mai mulţi bani pentru a interveni în diferite dosare ale familiei Anghel.

Fina lui Mircea Băsescu are altă variantă.

I-a dat Florin 600.000 de euro. Vă dovedesc. I-a dat Florin 600.000 de euro ca să-l scape pe tata de puşcărie. Orice om încearcă în viaţă. Ne-a mai cerut 400.000 de euro. Adică un milion de euro. Am filmari, am fapte concrete, dar nu le scot până scot sentința lui barbati-miu”, a declarat Izaura Anghel.

Femeia recunoaşte că i-ar fi dat banii lui Mircea Băsescu în urmă cu trei ani, atunci când tatăl său a fost arestat, pentru a-l scăpa de închisoare. Cum săptămâna trecută acesta a fost condamnat definitiv la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativă de omor, rudele şi-au cerut banii înapoi.

„Când a căzut tata la puşcărie, după două săptămâni noi am apelat la el”, spune unul dintre fiii lui Bercea Mondial.

Ştie toata lumea că a fost în ultimii trei ani la Constanţa. Că i-a mâncat banii Mircea Băsescu şi Căpăţână de aici, de la noi din Drăgăneşti. Ăştia doi le-au mâncat 600- 700 de mii de euro. După ce că le-a luat şi banii, le-a băgat şi în puşcărie”, afirmă sora lui Sandu Anghel.

Mircea Băsescu confirmă că a existat un flagrant.

„Nu am cum să fac declaraţii de presă despre subiectul în cauză, anume existenţa unor presiuni din partea familiei Anghel asupra mea şi a unui act de şantaj, pentru că în această cauză se fac cercetari de către procurori şi nu doresc să perturb ancheta”, a declarat Mircea Băsescu, citat de Agerpres.

„Ceea ce vreau să vă menționez este că la dosar nu există niciun fel de probe, niciun fel de înregistrări pentru presupusa faptă de trafic de influență. Clientul nu a prezentat și nu a primit niciodată bani de la fam. Anghel”, a declarat Adrian Gheorghiță, avocatul lui Mircea Băsescu.

Relaţia dintre familia preşedintelui şi cea a lui Sandu Anghel, celebru sub numele Bercea Mondial, a intrat în atenţia presei în 2010. Atunci, Mircea Băsescu a fost naşul de botez al fiicei celui care a fost reţinut aseară. Nu a fost însă prima dată când numele lui Mircea Băsescu a fost invocat în legătură cu dosare penale. În 2011, el apare în inteceptările din dosarul evaziunii din Portul Constanţa. Într-o discuţie, omul de afaceri i se plânge unuia dintre inculpaţii din dosar - fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu - de faptul că nu se poate fura.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri