Bărbatul care și-a înjunghiat mortal fosta soție într-o grădiniță, condamnat la închisoare pe viață

Data actualizării: Data publicării:
nicoleta botan
Nicoleta Botan a fost înjunghiată de fostul soț de mai multe ori.

Marius Cristian Botan, bărbatul care în luna ianuarie a acestui an și-a înjunghiat fosta soție în grădinița pe care o conducea, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul București la închisoare pe viață. Decizia nu este definitivă.

nicoleta botan
Nicoleta Botan a fost înjunghiată de fostul soț de mai multe ori în grăidința în care era director.

„În baza art. 188 alin. 1 - art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal condamnă inculpatul BOTAN MARIUS-CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat comis asupra unui membru de familie, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă”, se arată în decizia Tribunalului București din 29 noiembrie 2018, informează HotNews.ro.

Marius Cristian Botan a atacat-o pe fosta soție, deși instanța a emis un ordin de restricție și nu avea voie să se apropie la mai puțin de 200 de metri de ea, în grădinița pe care femeia de 38 de ani o conducea în București.

marius cristian botan
Marius Cristian Botan a fost condamnat în primă instanță la închisoare pe viață.

El a urmărit-o până în grădiniță, unde a înjunghiat-o de mai multe ori. Medicii au găsit-o în stare foarte gravă și, în ciuda eforturilor, Nicoleta Botan a murit la Spitalul Floreasca. Bărbatul a fugit dar a fost prins de polițiști la scurt timp.

Femeia ar fi avut numeroase conflicte cu fostul ei soţ, motiv pentru care ea obţinuse ordinul de restricţie. Ca urmare, bărbatul fusese evacuat din casă şi nu se putea apropia la o distanţă mai mare de 200 de metri atât faţă de fosta soţie, cât şi faţă de cei doi copii ai lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri