Bărbatul reţinut în cazul dublei crime din Dâmbovița a fost arestat

Data publicării:
crima

Bărbatul reţinut în cazul dublului asasinat comis săptămâna trecută pe un câmp de lângă Târgovişte a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au emis, miercuri dupa-amiază, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului suspectat că i-a omorât pe consilierul local din Răzvad Gheorghe Ifrim şi pe bărbatul care muncea pentru acesta.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul, Marian Gheorghe, nu a recunoscut fapta în timpul audierilor făcute de procurori.

Bărbatul este vânător autorizat, deţine legal o armă de vânătoare, însă nu-şi plătise cotizaţia către Asociaţia Vânătorilor, motiv pentru care nu avea voie să vâneze, au anunţat marţi seară, într-o conferinţă de presă, şefii IPJ şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani are copii care sunt căsătoriţi şi este vânător, el deţinând legal o armă, au anunţat şeful IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi şi procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dîmboviţa, Mihai Dincă într-o conferinţă de presă comună susţinută marţi seară, în timp ce bărbatul era audiat.

Cei doi oficiali au precizat, răspunzând mai multor întrebări, că bărbatul este „foarte stăpân pe sine” şi nu a recunoscut fapta, el susţinând că nu îl cunoştea pe Gheorghe Ifrim, consilierul local din Răzvad ucis, deşi cei doi făceau parte din grupe care acţionau pe acelaşi fond de vânătoare.

Bărbatul a fost inclus încă de vineri, a doua zi de la producerea crimei, într-un cerc de suspecţi din care au făcut parte 11 persoane. Declaraţiile sale contradictorii i-au făcut pe anchetatori să restrângă cercul şi să-l ridice pentru a-l duce la audieri.

Oamenii legii au descoperit de asemenea arma cu care ar fi fost împuşcaţi consilierul local Gheorghe Ifrim şi bărbatul care muncea pentru acesta, Ion Neagu.

Cei doi adunaseră varză de pe terenul situat chiar în apropierea fondului de vânătoare, duseseră marfa la piaţă şi reveniseră pe acel teren pentru a mai culege varză când, cel mai probabil, l-au întâlnit pe suspect, care se afla la braconaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri