Sari la conținut

Băsescu: Kovesi și Coldea, deschideți șampania!

Fostul preşedinte Traian Băsescu reacţionează la decizia Tribunalului Constanţa care a admis contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a fratelui său, Mircea Băsescu. ”Kovesi şi Coldea, deschideţi şampania! Aţi reuşit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

traian basescu saluta la revedere foto facebook elena udrea 21 08 2015

”Ca om care a depăşit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu, nu a fost eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Aţi considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă şi mincinoasă a procurorului DNA în faţa unei judecătoare timorate)”, a mai scris Traian Băsescu.

El spune că fratele său a devenit una din marile excepţii de refuz a punerii condiţionate în libertate. În rest, cei mai mulţi oameni ca el au fost consideraţi îndreptaţi după ce au efectuat o treime din pedeapsă.

”L-aţi ţinut în arest preventiv mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viaţa! Dar, dacă aveţi impresia că asta mă înmoaie, greşiţi fundamental. Aţi vrut să mă descurajaţi sau să-mi daţi o lecţie ? Ce greşală…”, continuă fostul preşedinte.

Traian Băsescu precizează că nu va uita niciodată că acela care l-a anunţat că fratele său va fi arestat a fost Coldea, şi nu Kovesi.

Mircea Băsescu rămâne în Penitenciarul Poarta Albă, după ce Tribunalul Constanţa a admis, miercuri, contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a acestuia, decizia fiind definitivă.

Tribunalul Constanţa a judecat, în 1 noiembrie, contestaţia DNA la hotărârea Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, dar a amânat pronunţarea pentru miercuri. Totodată, instanţa a decis că Mircea Băsescu mai poate depune o cerere de liberare condiţionată după data de 1 februarie 2017.

La termenul de marţi, procurorul DNA Nadia Zlate a solicitat instanţei să admită contestaţia DNA şi să respingă eliberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale, că nu au fost prezentate suficiente dovezi de îndreptare şi că scopul pedepsei nu a fost atins. Procurorul DNA a amintit că Mircea Băsescu a fost arestat preventiv cinci luni, alte şapte luni a stat în arest la domiciliu, iar după condamnare şi până în prezent a fost încarcerat patru luni, considerând că cele nouă luni în care a fost în stare de deţinere efectivă nu au fost suficiente pentru a avea timp să dovedească faptul că s-a îndreptat.

Pe aceeași temă