Becali a venit „pentru albire” la instanţă şi l-a lăudat pe judecătorul care l-a condamnat: A fost o bucurie să îl văd

Data actualizării: Data publicării:
0608_becali_dna_04_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Omul de afaceri George Becali a venit joi dimineaţa la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a deschis un proces pentru reabilitarea judecătorească, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.

"Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. (...) Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează. Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată", a declarat Becali, la sediul Instanţei supreme.

La ieșirea din sala de judecată a ICCJ, el a declarat că procurorul nu a fost „așa de vehement împotriva” cererii lui de reabilitare, iar dacă magistrații nu îi vor admite solicitarea, mai poate aștepta.

El a adăugat că a fost o bucurie să-l revadă pe judecătorul ICCJ Ionuț Matei.

„Chiar Ionuț Matei m-a condamnat, dar nici nu mi-a dat mult atunci, când se dădeau 7 ani, 8 ani, 9 ani, 10 ani. El mi-a dat 2. A fost și o bucurie să îl văd, adică”, a explicat finanțatorul FCSB.

El a fost eliberat condiţionat în aprilie 2016 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat un an şi zece luni de închisoare, din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.

Redactare G.M.

Surse: Agerpres, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri