Berceanu: Nu am nicio legătură cu dosarul Microsoft

Data publicării:
radu berceanu -Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Radu Berceanu nu-şi explică de ce apare numele său în referatul de arestare a Elenei Udrea. FOTO: Mediafax

"Nu am vorbit decât de 10-15 ori în viaţa mea cu domnul Sandu. Niciodată nu mi-a cerut ceva, niciodată nu i-am cerut ceva, niciodată nu mi-a dat ceva, măcar un pahar de apă, niciodată nu i-am dat ceva, măcar vreun pahar cu apă sau o cafea. Nu am discutat niciodată despre cazul Microsoft", a susţinut Radu Berceanu.

El a arătat că afirmaţiile lui Gabriel Sandu despre banii daţi PDL pentru susţinerea campaniei electorale i se par "elucubraţii".

"Am spus că mi se par nişte elucubraţii. Eu nu mai sunt în conducerea centrală a partidului din 2004. Ca preşedinte al organizaţiei de Dolj niciodată nu am primit vreun ban de la domnul Sandu sau de la altcineva. Am înţeles că s-a referit la campania electorală din 2009, care nu s-a ţinut la Modrogan, ci într-o casă unde nu am fost niciodată, care era un sediu de partid al domnului Băsescu, pentru că dânsul era preşedinte şi aşa s-a considerat că trebuie să se întâmple", a spus Berceanu.

El a precizat că nu a participat la nicio întâlnire dintre cele legate de campania electorală din 2009 şi că s-a ocupat doar de campania electorală de la Dolj, dar şi de aceasta destul de puţin, întrucât era ministru la două ministere - Transporturi şi Agricultură.

Berceanu a spus că nu-şi explică de ce apare numele său în referatul de arestare a Elenei Udrea şi a arătat că aşteaptă să fie chemat de DNA pentru a lămuri lucrurile în ceea ce îl priveşte.

"Nu m-au chemat de la DNA. Dacă se poate adresa o rugăminte, cu mare plăcere, oricând, ca să lămurim. Nu-mi face plăcere să apară numele meu prin citate pe acolo. (...) Aş vrea ca lucrurile astea să se lămurească repede, dacă se poate, pentru că m-a sunat şi mama care împlineşte 90 de ani peste vreo câteva luni şi nu mi-a fost foarte plăcut (....)", a spus Berceanu.

El a mai spus că nu a dat niciodată niciun fel de bani ca să fie ministru. "Mi se pare la fel de puţin probabil ca Sandu să fi dat sumele de care spune, mai ales lui Boc, cum mi se pare să fi stat de vorbă el cu Boc şi cu nişte extratereştri, având în vedere că numai ei ştiau limba extratereştrilor respectivi", a spus Berceanu.

Numele lui Radu Berceanu ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri