Black Cube: Angajații noștri adunau dovezi privind fapte de corupție, în numele unor „parteneri guvernamentali”

Data actualizării: Data publicării:
spy

 

Foto: jpost.com 

Actualizare 16:55. Agenția de presă israeliană precizează că firma Black Cube investiga fapte de corupție „în numele unor parteneri guvernamentali”. 


Black Cube arată, potrivit cotidianului Times of Israel, că doi angajați au fost arestați: Ron Weiner și David Geclowicz. Însă, în cazul celor doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus, compania susține că informațiile privind investigarea acestora este falsă.

Potrivit sursei citate, compania spune că angajații săi se ocupau cu investigarea unor acuzații de fapte de corupție din Guvernul României.

„Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. În timpul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit informații importante”, se arată în comunicatul companiei.

„Reamintim că toți angajații companiei respectă legile locale, iar acuzațiile la adresa lor sunt nefondate și neadevărate. Avem încrederea că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați și se vor întoarce acasă în următoarele zile”, precizează Black Cube.

Procurorii DIICOT i-au reținut pe cei doi foști agenți Mossad, care o spionau pe Laura Codruța Kovesi, pe data de 3 aprilie, iar Tribunalui București a dispus arestarea lor în aceeași zi. Ron Weiner și David Geclowicz ar fi început operațiunea de spionaj în luna martie a acestui an, potrivit unui comunicat al DIICOT. Procurorii antimafia au mai precizat că Laura Codruța Kovesi nu are calitate procesuală în dosar la acest moment. 

Citiți și

Laura Codruța Kovesi, spionată de foști agenți Mossad. Reacția șefei DNA

Cine a comandat operațiunea de spionaj împotriva șefei DNA? Ce crede Moise Guran

Laura Ștefan, despre spionarea șefei DNA: Când investigațiile ajung foarte sus, oamenii nu se dau în spate de la nimic 

DIICOT: Foștii agenți Mossad care o spionau pe șefa DNA, arestați încă din 3 aprilie 

Ariel Sharon: „Specialitatea lui Meir Dagan era de a-l separa pe un arab de capul lui”

Cu ce se ocupă Black Cube, compania care a spionat-o pe șefa DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri