Dosarul "Black Cube" se judecă astăzi

Data actualizării: Data publicării:
black cube

Unul dintre cei doi spioni israelieni care au recunoscut că o urmăreau pe şefa DNA află astăzi dacă scapă fără închisoare. Are o înţelegere cu procurorii: a admis acuzaţiile şi în schimb oamenii legii ar trebui să ceară judecătorilor pentru el doar trei ani de detenţie, dar cu suspendare. Acum magistraţii sunt cei care decid dacă sunt de acord cu aşa ceva.

Judecătorii vor lua în dezbatere dosarul Black Cube și vor decide dacă validează acordul de recunoaștere pe care procurorii DIICOT l-au avut cu unul dintre cei doi suspecți israelieni.

Cei doi cetățeni israelieni care au fost în arest preventiv și în momentul de față sunt cercetați sub control judiciar au fost de acord să ofere detalii importante pentru a ajuta la buna desfășurare a anchetei. De asemenea, și-au recunoscut vinovăția în schimbul unei pedepse mai blânde, de trei ani de închisoare cu suspendare.

În același dosar, a mai apărut și o a treia persoană, membru al Black Cube, cetățean israelian care, în momentul de față, este de negăsit și a fost dat în urmărire generală. Daniel Dragomir, un fost angajat al SRI, este a patra persoană vizată de anchetă și se află în prezent în arest preventiv. Procurorii au descoperit că acesta este persoana care a intermediat legătura între membrii Black Cube și beneficiari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri