Bogdan Licu, despre permisia acordată lui Dragnea: „Din câte am văzut în spaţiul public, s-a încălcat un regulament"

Data actualizării: Data publicării:
agerpres bogdan licu procuror general interimar
FOTO: Agerpres

Procurorul general Bogdan Licu a sugerat luni dimineaţă că s-ar fi încălcat un regulament atunci când Liviu Dragnea a primit permisiunea de a ieşi 24 de ore din închisoare.

Din câte am văzut în spaţiul public, s-a încălcat un regulament. Nu am cum să mă pronunţ.

E o chestiune cu legislaţia primară”, a spus Licu, el refuzând să facă alte comentarii.

Şi ministrul demis al Justiției, Ana Birchall, a făcut declaraţii, luni dimineața, despre permisia acordată lui Liviu Dragnea. Ea a spus că a cerut o informare din partea ANP.

„Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuțiilor apărute în spațiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP”.

Ministrul Justiției a declarat duminică pentru Digi24.ro că a vorbit cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgență.

În urma acestei solicitări, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri