Bogdan Olteanu, sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
bogdan olteanu bnr digi 1

Decizia a fost luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și justiție în dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților este acuzat de trafic de influență.

bogdan olteanu bnr digi

Judecătorii înlocuiesc astfel arestul la domiciliu cu o măsură mai blândă. Bogdan Olteanu nu are voie să ia legătura cu părțile din dosar și trebuie să se prezinte la poliție și în instanță de câte ori i se solicită acest lucru.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată săptămâna aceasta. El este acuzat că, pe când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi primit un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

Banii au fost remiși, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit în funcția de guvernator al Deltei Dunării, spun procurorii.

Digi24 a publicat în exclusivitate interceptări din acest dosar. Într-una din ele, fostul viceguvernator BNR discuta cu unul dintre oamenii de încredere ai lui Sorin Ovidiu Vîntu și spunea că o astfel de faptă, petrecută în 2008 s-a fi prescris până acum pentru că nu este o crimă.

Dosarul conţine şi declaraţii detaliate despre cum ar fi ajuns un milion de euro în sediul central al PNL, ca și despre existența unei mite plecate din conturile lui Vîntu de 2 milioane de euro, și nu de 1 milion, cât se credea până de curând. Procurorii DNA caută acum destinatarul celui de-al doilea milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri