VIDEO. Brancardierul de la „Victor Babeș”, care ar fi deconectat o pacientă de la aparate, a fost reținut. Ce a declarat după audieri

Data actualizării: Data publicării:
terapie intensiva pacient intubat
Brancardierul de la „Victor Babeș” care a scos sonda de intubare unei paciente de la terapie intensivă a fost reținut Foto: Guliver/GettyImages

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, care a deconectat o pacientă COVID de la aparate, iar aceasta a murit, a fost reținut vineri seara, în urma unor noi audieri la Serviciul Omoruri. El este acuzat de ucidere din culpă, iar procurorii propun instanței arestarea lui preventivă. 

ACTUALIZARE 23:00 Brancardierul a ieșit de la audieri fără a face declarații. Abia când s-a urcat în mașina care îl ducea spre arest, la o întrebare a jurnaliștilor a spus că transmite familiei sale să-l aștepte acasă, iar familiei victimei „regrete”:

Brancardierul ar fi intrat singur în salon ATI, fără să-și aştepte colegii, și depășindu-și atribuțiile, a scos sonda de intubare de la o pacientă pe care a confundat-o cu o altă pacientă care decedase. 

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele doup paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai așteptra pe ceilalți, și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Pacienta, internată cu Covid-19, avea 65 de ani și era la secția ATI a spitalului din 25 noiembrie.

Într-un comunicat transmis vineri, Spitalul „Victor Babeș” vorbește despre un „incident regretabil” și anunță că a fost demarată și o anchetă internă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri