Sari la conținut
News Alert

„Breaking Bad de România”: Doi soți din județul Iași s-au apucat să vândă cannabis

Un cuplu din comuna ieșeană Drăgușeni a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare, pedeapsa fiind redusă cu jumătate faţă de ce stabilise prima instanţă, fiind acuzați de trafic de droguri. Ei s-au apucat de trafic după ce s-au îmbolnăvit în Spania, scrie ziaruldeiași.ro.

International Cannabis And Hemp Expo Held In San Francisco

Foto: Gulliver/GettyImages

Mihaela şi Nicuşor Ciobotaru (47 şi 51 de ani) au adus în Iaşi, din Spania, 40 kilograme de cannabis, devenind printre cei mai importanți furnizori din regiune. Pentru a-și ascunde sursa de venit, cei doi au deschis un bar în comună.

Potrivit sursei citate, cei doi au intrat în domeniu după ce au fost diagnosticaţi, aproape în acelaşi timp, cu boli foarte grave. Pentru că nu mai aveau nimic de pierdut, şi-au pus fiul să cultive cannabis în Spania, iar ei se ocupau de distribuţie în Iaşi.

În 2014, bărbatul a suferit un stop cardio-respirator, iar femeia a fost diagnosticată cu cancer mamar.

În primă instanţă, cei doi ieşeni au primit şapte ani de închisoare, însă, la finele săptămânii trecute, după ce trafi­canţii au demonstrat că sunt grav bolnavi, Curtea de Apel Iaşi a redus, definitiv, cele două pedepse la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Cei vor trebui să achite şi aproape 170.000 de euro, bani pe care i-au obţinut, într-un timp record, din traficul de droguri. 

Suma a fost calculată de judecători în funcţie de cantitatea de droguri pe care cei doi soţi au reuşit efectiv să o vândă, până a fi prinşi: 33 kilograme de cannabis. Restul de până la 40 de kilograme a fost indisponibilizat de DIICOT în mai 2016, în urma unui flagrant.

Povestea soţilor Ciobotaru pare inspirată din celebrul serial „Brea­king Bad”, care prezintă povestea unui profesor de chimie din SUA ce devine traficant de droguri după ce este diagnosticat cu cancer.

 

 

 

Pe aceeași temă