C. Antonescu neagă că ar fi fost presat de D. Voiculescu pe tema Ministerului Justiției

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-03-09h56m30s210

Liderul PNL, Crin Antonescu, a negat că ar fi discutat cu Dan Voiculescu pe această temă.

Cred că pe parcursul acestui an calendaristic, de luni bune, nu l-am întâlnit pe Dan Voiculescu, nu am vorbit cu Dan Voiculescu cu excepția unei seri în care m-am întâlnit la teatru și l-am salutat. Deci nu am avut niciun fel de convorbire nici direct, nici telefonică, nu a existat o comunicare la inițiativa lui Dan Voiculescu pe lângă mine în legătură cu acest subiect și de altfel vă atrag atenția că Partidul Conservator nici nu s-a pronunțat în niciun fel în acestă micuță criză”, a declarat Crin Antonescu.

Miron Mitrea: „Asupra lui Victor Ponta au fost nu presiuni, au fost măciuni”

Deputatul PSD Miron Mitrea consideră că presiunile din ultima zi au fost mai puțin exercitate asupra liderului liberal, Crin Antonescu, cât asupra premierului Victor Ponta, ministrul interimar al Justiției.


„Asupra lui Victor Ponta au fost nu presiuni, au fost măciuci”, a declarat Miron Mitrea. Deputatul PSD a discutat acest subiect, în „Jurnalul de seară” de la Digi 24, alături Cezar Preda, deputat PDL, Vasile Dâncu,sociolog și Dan Suciu, jurnalist.

Cronologia declarațiilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seară că nu a discutat cu Crin Antonescu despre posibilitatea ca liberalii să renunţe la portofoliul Justiţiei în schimbul unui alt minister, dar a susţinut că nu exclude astfel de schimbări, considerând că acestea sunt lucruri normale într-un guvern politic.

Nu am discutat, dar nici nu e deloc exclusă, pentru că între guvernul de anul trecut şi cel de după 9 decembrie au fost portofolii care erau la PSD au trecut la PNL şi invers. Până la urmă e o problemă de decizie a mea ca prim-ministru şi o decizie a lui Crin Antonescu în calitate de copreşedinte al USL. Nu exclud niciun fel de posibilitate, dar nu am discutat în mod concret”, a spus premierul la o emisiune televizată.

Astăzi, Victor Ponta a anunțat, după întâlnirea cu procurorii din CSM, că nu a făcut nicio nominalizare la șefia DNA și a Parchetului General. El a spus doar că au fost discuţii „pe procedură”. S-a discutat doar despre procedură și opinia procurorilor este de a merge pentru un proces de selecție similar celei din mandatul Monei Pivniceru, a mai spus Victor Ponta. „Probabil voi numi mai întâi un nou ministrul al Justiției” care să se ocupe de procedura de selecție, a adăugat premierul, precizând că nu are voie să rămână ca interimar mai mult de 45 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri