Sari la conținut

Tăriceanu: Trebuie recuperaţi anii în care Parlamentul a fost timorat

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că audierea șefului SRI în comisia de control reprezintă „doar primul pas într-un şir lung de acţiuni ale Parlamentului”. „Nu mai merge tactica batistei pe țambal”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

„Nu mai merge cu tactica batistei pe ţambal! Românii vor adevărul şi vor să vadă un control democratic al instituţiilor de forţă. Audierile din Comisia SRI reprezintă doar primul pas într-un şir lung de acţiuni ale Parlamentului. Trebuie recuperaţi anii în care Parlamentul a fost timorat şi nu şi-a făcut suficient datoria”, a scris Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe pagina de Facebook.

Şeful Serviciului Român de Informaţii s-a prezentat miercuri la Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Eduard Hellvig a dat, preț de mai bine de șapte ore, explicaţii cu privire la ancheta în urma căreia prim adjunctul său, generalul locotenent Florian Coldea, a fost trecut în rezervă.

Suntem martori la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precent asupra SRI. SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică și în justiție. Nu se va implica în jocuri de putere. În mandatul meu, nu se va implica în proteste de stradă, așa cum fals s-a vehiculat”, a declarat șeful SRI după audiere.

Eduard Hellvig a mai spus că în câteva zile va fi publicat în Monitorul Oficial un cod de conduită al SRI.

Pe aceeași temă