C. Rădulescu (PSD): Minciuna minciunilor e că ce ne cere Timmermans ar fi să nu respectăm deciziile CCR şi Constituţia

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu deputat psd

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus la Digi24 că declaraţiile referitoare la România, făcute de Frans Timmermans, înainte de dezbaterea de la Bruxelles, sunt de campanie electorală şi că premierul Viorica Dăncilă i-a transmis acestuia azi o scrisoare deschisă.

„Domnul Timmermans face declaraţii de campanie, e normal să facă pentru dânsul astfel de declaraţii.

Azi a primit o scrisoare de la premierul Viorica Dăncilă, în care se afirmă că suntem deschişi la orice fel de dialog, cu condiţia să vină toţi aceşti domni europeni la masa discuţiilor. Noi să punem pe masă ce credem că s-a întâmplat în România, unde sunt abuzurile şi să spună şi ei cum e cu procedura penală la dânşii. Şi să le comparăm”, a spus Cătălin Rădulescu.

El a subliniat că premierul i.a transmis lui Frans Timmermans o scrisoare deschisă.

„Minciuna minciunilor e că ce ne cere Timmermans ar fi să nu respectăm deciziile Curţii Constituţionale şi Constituţia în fapt.

Ce ne cere Timmermans e ca preşedintele să nu promulge articolele constituţionale. Numai şi numai articolele constituţionale au plecat spre promulgare. Celelalte nu au intrat în discuţie”, a mai spus Cătălin Rădulescu.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi candidatul „cap de listă” al socialiştilor la alegerile europarlamentare, a declarat miercuri, înaintea dezbaterii de la Bruxelles, că prin scrisoarea trimisă pe 10 mai autorităţilor române încearcă să le convingă să nu renunţe la lupta împotriva corupţiei.

Întrebat dacă a primit un răspuns la scrisoare, Frans Timmermans a spus: „Tot ce am văzut a fost în media, iar asta nu este foarte încurajator. Încă încerc. Nu am pus un termen limită, dar la un punct, această legislaţie va fi adoptată sau nu”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a avertizat în scrisoare că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare. Comisia Europeană a confirmat scrisoarea prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans către autorităţile române şi reia afirmaţiile vizând activarea Cadrului privind Statul de Drept . De asemenea, conform lui Margaritis Schinas, purtător de cuvânt, CE se declară deschisă unui dialog activ şi constructiv cu autorităţile române şi pentru a lucra împreună pentru o Românie mai puternică în Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri