C. T. Popescu: Această afacere sinistră s-ar fi desfăşurat şi în clipa de faţă netulburată dacă nu intervenea conflictul pe bani între Mircea Băsescu şi clanul Bercea

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-3

Declaraţiile şefului SRI nu fac lumină, sau cel puţin fac în legătură cu faptul că nu SRI îşi asumă neinformarea preşedintelui în legătură cu relaţia fratelui său cu clanul super criminal. Întrebarea rămâne: atunci cine în ţara asta trebuia să sesizeze această relaţie Băsescu Mircea – clanul supercriminal Bercea şi să intervină pentru stoparea ei, pentru prevenirea ei sau măcar informarea unor organe în drept care să ia măsuri. Altfel rezultă că această întâmplare trebuie să se desfăşoare normal în ţara noastră, că face parte din natural, din firesc, e democratic colaborarea dintre fratele preşedintelui şi o grupare.

Cine trebuia să intervină, cine e responsabil pentru această lovitură în imaginea externă a Romaâiei? Îsta e principalul aspect dincolo de bucătăria sau haznaua politică internă.

Preşedintele cunoştea relaţia fratelui său cu Bercea, după cum a şi rezultat acum un an, au discutat în amănunt, a primit şi sfaturi Mircea - să-i acuze de şantaj. Deci cunoştea foarte clar relaţia şi mai cunoştea foarte detaliat, din ce a spus azi Maior, cunoştea activitatea criminală intensă a acestui personaj şi a clanului său.

Dânsul avea datele pentru a face conexiunea între fratele său şi mediul în care se afla acesta. Ar fi putut să ia nişte măsuri pentru că această chestiune ţine de siguranţa naţională.

Vreau să ştiu şi eu din punct de vedere protocolar, unde se încadrează povestea asta a lui Băsescu cu Bercea? Cine ar trebui acum să sufere consecinţele pentru că a ajuns unde a ajuns?

Dacă au fost informate organele de cercetare, organele DNA, cineva trebuie să răspundă pentru că această afacere sinistră s-ar fi desfăşurat şi în clipa de faţă netulburată dacă nu intervenea conflictul pe bani între Mircea Băsescu şi clanul Bercea. Nimeni din aparatul judiciar nu a făcut nimic pentru ca această afacere să fie dezvăluită, sesizată şi anchetată. A ajuns la cunoştinţa noastră prin intermediul ţiganilor.

Dacă domnul Maior spune că nu i-a atras atenţia preşedintelui că fratele lui stabileşte o relaţie de rudenie între familia Băsescu şi un criminal de talie internaţională, ce pot spune? E liniştit domnul Maior, consideră că nu avea nicio responsabilitate SRI? E bine că nu a atras atenţia?

Ce spune domnul Maior nu aduce argumente pentru demisia lui Traian Băsescu. Sigur că rămâne convingerea şi a mea şi a cetăţenilor că Traian Băsescu îşi are partea lui de responsabilitate în ceea ce s-a întâmplat, că ştia despre ce e vorba, de la fratele lui, că ştia cine e Bercea şi de ce e în stare şi totuţi nu a acţionat în niciun fel, nu a sesizat el organele în drept ale statului.

Din punct de vedere formal, juridic, în continuare nu există elemente pentru demisia lui Traian Băsescu, deci ce vor face în Parlament va rămâne o simplă hârtie de înălţat zmeul şi atât”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri